IEC OBERT logo

Objectiu de la plataforma

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) és l’ens acadèmic de referència en la llengua catalana i centre d’estudis en tots els àmbits del saber. A través de les seves seccions i societats filials, promou i desenvolupa la recerca en els diferents àmbits de la ciència, la tecnologia i les humanitats.
photoname
La plataforma IEC Obert pretén posar a l’abast del públic el coneixement que aquesta institució ha elaborat des de la seva creació i tot el que va generant dia a dia.
Aquest projecte vol reunir els resultats d’aquesta recerca en tots els àmbits del coneixement —en qualsevol format i de totes les èpoques— i els ofereix a través d’aquesta plataforma que en facilita l’accés web a tota la ciutadania interessada en la història, la ciència i la cultura catalanes. També vol ser una eina de consulta i de formació complementària per a tots els nivells educatius.

Els objectius d'aquest projecte són:

Reunir i difondre el coneixement generat per l’IEC a partir dels programes de recerca, les publicacions científiques, els actes divulgatius, els materials d’arxiu, etcètera.
Oferir a la ciutadania una plataforma única d’accés als continguts —en diversos formats— derivats de la tasca que es realitza a l’IEC.
Enriquir els continguts amb la interacció i participació d’experts en les diverses branques del saber.